Antalya Kadın Müzesi Danışma Kurulu, Yörük Kültürünü İnceledi

Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) çatısı altında yer alan Antalya Kadın Müzesi (AKM) Danışma Kurulu Üyeleri ve AKM’nin Yörük Gelinleri projesinde yer alan Antalyalı kadınlar, Dünya Kadınlar Günü’nde Antalya Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlanan “Göç Yolunda Teke Yöresi Yörükleri” canlı sergisini gezdi.

Antalya, Burdur, Isparta Teke Yöresi Yörüklerinin sosyal yaşam ve kültürünü yansıtan 5 bin parça ürün sergilendiği sergi, tarihi Antalya Lisesi’nde 1-8 Mart tarihleri arasında enstitü ekibinin canlı sunumuyla ziyaretçiyle buluştu. Serginin son gününde ATAV Başkanı Yeliz Gül Ege, AKM Danışma Kurulu Üyeleri Dr. Ebru Manavoğlu, Dr. Öğretim Üyesi İlkay Kutlar, AKM Yörük Gelinleri projesine katkı veren Fatma Gül Hesapçıoğlu ve İmral Atılgan, Antalya Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü ve AKM Danışma Kurulu Üyesi Emine Kal Erkal eşliğinde sergideki ürünleri inceledi.

“Ülkemizde Yörük Kültürünü Tanıtmalıyız”
ATAV Başkanı Yeliz Gül Ege, Antalya Kadın Müzesi’nin kuruluşundan bugüne Antalya’nın somut olmayan kültürel miraslarından Yörük kültürünü, özellikle de Yörük yaşamı içindeki kadını tanıtmayı amaçladığını dile getirdi. Gül Ege, “Dünya Sağlık Örgütü’nün yayımladığı rapora göre her 3 kadından birinin şiddete maruz kaldığı dünyada, kadını evinin obasının direği olarak gören, cenneti onun ayakları altında olduğu anlayışını belirten bir kültürü, yeniden ülkemizde tanıtmalıyız. Cumhuriyetle kadının kazandığı hakların önemine dikkat çekmek amacıyla projeler ve faaliyetler hayata geçiriyoruz. Bu kapsamda da tüm projelerimizde işbirliği içinde bulunduğumuz Antalya Olgunlaşma Enstitümüzün Yörük kültürünü aktaran sergisini gezdik” dedi.

Serginin Antalya’nın birçok farklı noktasında kent sakinleriyle buluşması gerektiğine vurgu yapan ATAV Başkanı Gül Ege, Antalya Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Emine Kal Erkal ve ekibine çalışmalarından dolayı teşekkür etti. AKM Danışma Kurulu Üyeleri, sergi ziyaretinin ardından, kent kültürünün yaşatılmasını sağlayan Antalya Olgunlaşma Enstitüsü’nü ziyaret etti.

Antalya Kadın Müzesi Danışma Kurulu, Yörük Kültürünü İnceledi