Ayvalık Bağımsız Kadın İnisiyatifi, tacize ve şiddete karşı pedal çevirdi

Balıkesir Ayvalık Bağımsız Kadın İnisiyatifi tarafından düzenlenen “Ayvalık Şortlu Kadınlar Bisiklet Turu” yapıldı. Tur öncesi kadınlar tarafından yapılan konuşmada, “Biz bu parkuru düzenli olarak, çocuklarımız, kadınlarımızla birlikte yapıyoruz. Bugün de bunu ‘Kadına şiddete hayır’ demek için yapacağız. ‘Dünya yerinden oynar kadınlar özgür olsa’ diyoruz” denildi

Balıkesir Ayvalık Bağımsız Kadın İnisiyatifi tarafından düzenlenen “Ayvalık Şortlu Kadınlar Bisiklet Turu”  bugün (25 Eylül) Ayvalık Öğretmenevi önünden başladı. Tura başlamadan önce etkinliğin koordinasyonunu üstlenen Ayvalık Bağımsız Kadın İnisiyatifi Temsilcisi Piraye Bayman açıklama yaptı. Bayman, bisiklet turunun yakın zamanda tacize uğrayan ve şiddet gören kadınlara destek için düzenlendiğini belirtti;

Bugünkü bisiklet turumuz yakın zamanda tacize uğrayan ve şiddet gören kadınlara destek içindir. Biz diyoruz ki, ‘Şortta giyeriz, mini etekte kime ne?’ Biz istediğimiz yerde istediğimiz saatte dolaşabiliriz. Bunun eylemini yapıyoruz. Özgür, eşit, bağımsız kadınlar olarak yollarda, sokak, mahallelerde dolaşmak istiyoruz. 17 kilometrelik bir parkur. Biz bu parkuru düzenli olarak, çocuklarımız, kadınlarımızla birlikte yapıyoruz. Bugün de bunu ‘Kadına şiddete hayır’ demek için yapacağız. ‘Dünya yerinden oynar kadınlar özgür olsa’ diyoruz.

DHA’nın haberine göre Bayman, 2013 yılından beri ilçede bisiklet turları düzenlediklerini; bunun bir yarış değil ilçede bisikletle yaşamayı özendirici turlar olduğunu söyledi. Bayman konuşmasına şöyle devam etti:

Cunda Adası’nda 5 kilometrelik bisiklet yoluna sahip olduk. Fakat bu yolda maalesef motosikletliler dolaşıyor, araçlar park ediyor. Birkaç kez ciddi kazalar yaşandı. Bisiklet yolunun arttırılmasını istiyoruz. Ayrıca kadın bisikletliler olarak ‘özgür’ değiliz, araç sürücülerin tacize uğrayabiliyoruz. Sürücüler her zaman 1.5 metre mesafe bırakarak dikkatli bir şekilde geçmiyorlar. Sürücülerin trafik kurallarına uymasını istiyoruz. Biz bu konuda çok ciddiyiz, isyandayız. Kadın olarak, ‘özgür ve eşit’ olmak istiyoruz.
Ayvalık Bağımsız Kadın İnisiyatifi, tacize ve şiddete karşı pedal çevirdi