BU KENTTE KADININ VAR OLDUĞUNU ANLATABİLİYORSANIZ BU KENT MEDENİ DEMEKTİR

Antalya’nın tanıtımı denildiğinde akla gelen kurum hiç kuşkusuz kısa adı ATAV olan Antalya Tanıtım Vakfı... ATAV’ın yanı sıra, çatısı altında çalışmalarını sürdüren Antalya Kongre Bürosu, Antalya Kadın Müzesi ve 101 Street Food gibi kentin tanıtımına önemli katkılar sunan projeler artık sektörün de yakından tanıdığı Yeliz Gül Ege’ye emanet.

ATSO Meclis üyesi iken tanıştığı Antalya Tanıtım Vakfı’na geçtiğimiz yıl başkan olan Yeliz Gül Ege’nin, en büyük çabası kentteki başarılı kadınları görünür kılmak. Antalya Kadın Müzesi’nin açılmasına öncülük eden Ege, müze dükkanlarındaki hediyelik eşya meselesinde bile, antik dönemin kadınlarının ihmal edilmesine içerleyerek; “Plancia Magna yine yok tabii. Her yer Herakles”diyor.

Antalya’yı “Kadınların en rahat dolaştığı şehirler” listesine sokmak istediğini belirten Ege hayli kararlı; “Bu kentte kadının var olduğunu anlatabiliyorsanız bu kent medeni demektir. Bu turizm destinasyonu olarak da size bir artı sağlar. Türkiye’den hiçbir şehir bu listede yer almadı. Antalya’yı bu listeye sokmak istiyorum. Kadın Müzesi, ‘biz bu şehirde kadınlar olarak varız’ diyeceğimiz noktada uluslararası vitrinimiz.

Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) Başkanı Yeliz Gül Ege ile Antalya’nın tanıtımı için yapacaklarını ve Antalya’nın deniz-kum-güneş dışındaki turizm potansiyelini konuştuk.

www.fullantalya.com

BU KENTTE KADININ VAR OLDUĞUNU ANLATABİLİYORSANIZ BU KENT MEDENİ DEMEKTİR